Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt en op 1 van de drie persoonlijkheidstypen, de 3 dosha’s; Vata, Pitta en Kapha. Vaak is een mens een combinatie van 2 dosha’s. Om hier achter te komen kun je de Ayurveda-test doen op internet. Uiterlijk een dag voor de massage kun je jouw type aan mij doorgeven, zodat ik de kruidenolie en behandeling op jouw type kan voorbereiden en afstemmen.

De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk en heeft tal van energetische, helende en preventieve aspecten, zoals:

  • het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.
  • het verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • het draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • het helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

Door de behandeling van de energiekanalen en de energiepunten heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf-zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Ayurvedische massage helpt bij het genezen van veel verschillende klachten.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Een ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie afgetemd op het type Vata, Pita of Kapha, of een combinatie van 2 van hen. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Een Ayurvedische massage heeft een meerprijs van € 10.